HVORFOR ER FODERET FRA AMEQU BY DANGRO SÅ ANDERLEDES?

For at forstå hvorfor Amequ by Dangro fungerer så godt, må man først forstå hestens behov. Hesten er et steppedyr, og dens fordøjelse er derfor bygget til at fordøje græs, urter og andet fiberholdigt foder, som findes på stepperne. Den bruger de fleste af døgnets timer på at spise, og det er vigtigt at vores heste har adgang til græs eller stråfoder hele tiden.

Forskning har vist at tildeling af flere typer grovfoder, tilgodeser hestens naturlige behov på flere områder. Det kan derfor være optimalt at tildele både hø/wrap og en anden type grovfoder som f.eks. lucerne. Lucerne er en god kilde til fibre men også energi – og jo mere foderværdi du kan tilføre via grovfoder, jo mindre energi skal du tilsætte i form af korn mm som er svært for hesten at fordøje.

Godt og tilpasset grovfoder gør det dog ikke alene. Hesten skal også suppleres med vitaminer, mineraler og energi, der er tilpasset den enkelte hest alt efter type og aktivitetsniveau. Alle foderblandinger fra Amequ by Dangro er baseret på lucerne. Det betyder at alle blandinger har et højt fiberindhold, som er godt for hestens fordøjelse. Vi har fokus på foder hvor hesten primært får energi fra fibre og fedt og i mindre grad fra sukker og stivelse. På den måde tilgodeser vi hestens naturlige behov, og sikrer at hestene har en sund fordøjelse, så de kan optage alle de vigtige næringsstoffer fra foderet. Samtidig har vi blandinger som er tilpasset både hestetype og energibehov, så du kan med sikkerhed finde en blanding som passer lige præcis til DIN hest.

Amequ by Dangro har desuden en hel foderserie hvor der er fokus på fordelene ved omega-3 fedtsyrer. Omega-3 serien har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer som giver positive egenskaber, som ses på bl.a.: immunsystemet, allergi/eksemproblemer, fordøjelsessystemet, udholdenhed og fertilitet. Da mange heste er i underskud af omega-3, hører vi om flere positive oplevelser med et skift til et foder fra vores Omega-3 serie. Typisk fortæller kunderne at hestens pels blev mere blank, at den fik stærkere hove og fik mindre skæl og kløe.

Hvis du gerne vil høre mere om vores foder eller have lavet en individuel foderplan, er du velkommen til at kontakte os.

HVAD MED INGREDIENSERNE?

Dangro Nordic bruger kun kontrollerede råvarer af højeste kvalitet, og i det omfang det er muligt, indkøbes danske råvarer. Amequ by Dangro er garanteret GMO fri (indeholder ingen gensplejsede produkter), og indeholder ikke stoffer, der er på FEI’s dopingliste. Vores råvarer og færdigblandinger bliver løbende analyseret, og er underlagt kontrol af Fødevarestyrelsen. Det er din garanti for produkter af højeste kvalitet, der lever op til de foreskrevne normer, og produceres under hygiejniske forhold.

ER DET NØDVENDIGT MED TILSKUDPRODUKTER?

Vores müsliblandinger er fulddækkende foderblandinger, og det er ikke nødvendigt at tilsætte ekstra tilskud. Hvis du tilsætter ekstra tilskud kan du risikere at lave skævheder i det nøje sammensatte vitamin-/mineralindhold samt urteindhold.

Der er dog aldrig regler uden undtagelser, og i nogle tilfælde kan et tilskud i en eller anden form være nødvendigt. Det kan være et tilskud med loppefrøskaller i perioder hvor hestene går på nedbidt græs og har risiko for at indtage sand og jord. Det kan være et tilskud med lermineraler hvis hesten har fået dårligt grovfoder eller for meget græs, så den har fået tynd mave. Eller det kan være nødvendigt med tilskud til heste med særlige behov. Kontakt os gerne hvis du har problemer med din hest, så vi kan rådgive dig omkring mulighederne.

HVORDAN SKIFTER JEG OVER PÅ AMEQU FODER?

Foderskift skal udføres gradvist over 2-3 uger, så mikroorganismerne i hestens stortarm kan nå at tilpasse sig. Hvis et foderskift sker for hurtigt kan det give ubalancer som kan resultere i diarré. Start derfor med at blande hestens gamle foder med Amequ, hvor du langsomt tilsætter mindre og mindre af det gamle og mere og mere af Amequ indtil du kun fodrer med Amequ.

HVOR LANG TID GÅR DER FØR JEG SER ÆNDRINGER PÅ MIN HEST?

Vi hører om store forandringer på nogle hestes temperament og stressniveau efter kort tid på Amequ foder. Forandringer i huld, hove, hud og pels tager som regel længere tid, og her ses først ændringer efter min. 21 dage.

ER ALLE HESTE VILDE MED AMEQU FODER FRA DAG 1?

Nej det er de ikke altid – men de fleste er. Hestens smagssans er forbundet med lugtesansen og heste er af natur skeptiske overfor hvad de indtager – det kunne jo være giftigt. For nogle heste kan en ny duft eller konsistens i foderet gøre, at de ikke ønsker at spise. Derfor er det altid en god idé at præsentere nyt foder eller nye tilskudsprodukter meget langsomt, hvis du har en hest som normalt er skeptisk overfor nyt foder. Bland det nye med hestens gamle foder, og start kun med at tilsætte meget lidt. Langsom tilvænning er altid vejen frem.

HVOR OFTE SKAL JEG FODRE?

Kraftfoder bør tildeles over 2-3 fodringer pr. dag og hesten bør have adgang til stråfoder 24 timer i døgnet. På den måde sikrer du at bakterier og mikroorganismer i hestens tarmsystem holdes stabile og velfungerende samtidig med at risikoen for kolik og mavesår reduceres.

MIN HEST HAR VÆRET FORFANGEN, HVORDAN SKAL JEG FODRE DEN?

Hvis din hest tidligere har været forfangen, er det vigtigt at du er meget opmærksom på både fodring og management fremadrettet. Hvis hesten er overvægtig eller har fedtdepoter på halsen, omkring haleroden og bag skulderbladene, er det vigtigt at du får hesten slanket. Det gør du ved at motionere hesten mere og ved at nedsætte energiindholdet i dens foder. Hesten bør ikke gå på græs, men kan med fordel gå på vandrefold hvor den altid bør have adgang til hø med lavt kalorieindhold. Samtidig skal du vælge et kraftfoder som er HELT lavt på sukker og stivelse, som f.eks. Omega-3 Kraftur. Det er vigtigt at du ikke sulter hesten, da det bare vil forværre situationen. Hesten bør have fri adgang til stråfoder, gerne i småmaskede hønet.

JEG ER AVLER, HVORDAN HOLDER JEG FODRINGEN AF BÅDE AVLSHOPPER OG UNGDYR SIMPEL?

Amequ Omega-3 Junior er et foder udviklet specielt til drægtige hopper, diegivende hopper, føl og ungheste. Et velduftende foder som sammen med godt grovfoder dækker hestens daglige behov for vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer. Foderet sikrer god produktion af modermælk og sikrer afbalanceret vækst, passende huld og større modstandsdygtighed.

JEG HAR EN HØJTYDENDE HEST MED TENDENS TIL MAVESÅR, HVORDAN KAN JEG FODRE DEN?

Hestens spyt forebygger mavesår. det er derfor vigtigt at tildele strukturrigt foder som øger spytproduktionen. Hesten skal have adgang til godt stråfoder 24 timer i døgnet. Kraftfoderet skal være strukturrigt og samtidig er det vigtigt at foderet er forholdsvist lavt på sukker og stivelse. Når sukker og stivelse nedbrydes i mavesækken produceres en række affaldsstoffer som angriber mavesækkens slimhinde, og gør den mere modtagelig over for syreætsninger. I modsætning til det meste foder til højtydende heste tilfører Amequ Omega-3 Performance energi i form af fedt og fibre i stedet for sukker og stivelse. Det er derfor et foder som er særdeles velegnet til højtydende heste med tendens til mavesår.

MIN HEST ER VOMMET, HVORDAN SLANKER JEG DEN?

En vommet hest behøver ikke nødvendigvis at være overvægtig. Ofte skyldes vommen tildeling af foder af dårlig kvalitet, som giver gas i tarmene og længere passagetid. Det kan f.eks. være tildeling af halm, frøgræs eller hø/wrap af dårlig kvalitet.

Vommen vil ofte forsvinde ved tildeling af stråfoder af høj kvalitet – f.eks. godt hø eller lucerne.

Vommen kan selvfølgelig også have andre årsager som f.eks. et højt antal af orm.

MIN HEST MANGLER HULD OG ENERGI, MEN BLIVER VARM HVIS JEG FODRER MED KORN. HVAD KAN JEG FODRE MED?

Forskning tyder på at heste der tildeles foder med højt sukker og stivelsesindhold, kan blive stressede og “varme” som resultat af store udsving i deres blodsukker. For disse heste er den bedste måde at øge energiindholdet i foderet at øge indholdet af fedt og fibre.

MaxiRice er et tilskudsfoder som har flere gode egenskaber. Det har et højt indhold af “langsom” energi, fedt og fibre. Samtidig er det lavt på sukker og stivelse. Kan anvendes til alle heste, hvor mængden justeres efter huld, alder, træningsmængde og kondition.

icon

Telefon 9717 2411

icon

dangro@dangro.com

Serviceinfo

Leveringstid
Afsendelse inden for 48 timer

Leveringspriser
Fri levering ved køb for over 1.000,-

Køb nu – betal senere
Betal med ViaBill – nul renter og gebyrer

FodervælgerDangro Nordic er et produktionsselskab og sælger til slutbrugerne via webshoppen samt et stort forhandlernet i Danmark og Sverige. Forhandlernettet består af grovvarebutikker, havecentre m.fl.

Derudover har Dangro Nordic A/S en fysisk butik ”Grovvarebutikken” på adressen i Vorgod-Barde. Her sælges et stort udvalg af grovvarer samt selvfølgelig alle de kendte produkter Dangro Nordic selv producerer.

Blog

Testimonials